Op de website en in uw webshop staan de mooiste foto’s van uw artikelen. Precies op de gevoelige plaat gezet zoals u het wil. Ondanks de flinke kostenpost mag het resultaat er zijn. Nu maar hopen dat er niet al te snel een geheel nieuwe collectie langs de fotograaf moet. De artikelen van winkel naar fotostudio, zorgen dat niets beschadigd. En dat er iemand van uw eigen personeel aanwezig is om de studio in te richten. Na de juiste foto’s gekozen te hebben wachten op de nabewerking van de fotograaf, en de uiteindelijke rekening.
Kan dit niet anders? Ja, helemaal anders, met hetzelfde resultaat of beter tegen minder kosten. Zo doet Colijn IT dat.
Digitale fotografie is één van de kostenposten binnen veel woonwinkels. Dit proces is op vele manieren aan te gaan en Colijn IT heeft hier een vernieuwend proces voor op de markt gebracht, genaamd: Rendering. Renders worden gemaakt aan de hand van 3D meubels en 3D kamers. Het verschil tussen traditionele fotografie en rendering zit in de tijdsbesparing, kostenbesparing en de vele mogelijkheden. In dit artikel een voorbeeld van traditionele fotografie binnen de woonbranche in combinatie met een render project.
Traditionele fotografie:
Hierbij zijn er diverse factoren welke op voorhand al moeten worden aangekocht. Om bij het begin te beginnen is er een fotograaf nodig, een meubel en een ruimte. Allemaal elementen welke geld kosten, de elementen dienen allemaal te worden gehuurd en ingekocht. Ook kost dit tijd, want het betreffende meubel moet naar de studio worden gebracht, en de studio dient door een werknemer ingericht te worden. De kosten voor een foto lopen hierbij snel op, denk aan inkoopprijzen van de meubels, de nabewerking en het vullen/creëren van een studio met nieuw gekochte accessoires. Om een duidelijk overzicht te geven staat hieronder een kassabon van traditionele fotografie (prijzen zijn een gemiddelde).
Voor elke vervolgfoto, bijvoorbeeld in een andere stof, moet er al snel meer dan € 200,- betaald worden.
Render fotografie:
Deze vernieuwende dienst levert een hoop geld op voor de woonwinkels. Het meubel wordt in 3D gemaakt en hier worden echte stoffen overheen gelegd. De stofstalen welke in de winkel liggen worden hier dus gebruikt. Vervolgens wordt het 3D model in een 3D kamer geplaatst, welke op maat gemaakt kan worden, maar ook kan er gekozen worden voor een standaard effen achtergrond. Lichtinval, schaduwplekken, eventuele sticknaden en vouwen zijn uiteraard ook zichtbaar in een render. Wanneer het meubel in een andere stof getoond moet worden, dan wordt dit digitaal geregeld. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om een meubel in 50 verschillende stoffen te laten renderen, zodat u van het desbetreffende meubel 50 digitale foto’s heeft in meerdere stoffen. Al deze meubels in verschillende stoffen dienen dus niet in het echt aanwezig te zijn, waardoor u ze dus niet hoeft te laten maken bij de leverancier.
Voor elke vervolgfoto in een andere stof is de meerprijs nooit meer dan €15,- per render!
Een render is niet van echt te onderscheiden en is haarscherp! Meer weten? Lees hier alles over 3D visualisatie en renders.